воскресенье, 22 января 2017 г.

Учасники Міжнародного учнівського конкурсу юних істориків "Лелека" 2015-2016 року - учениці 6 класу з призами- Домашенко Ірина, Панченко Каріна, Домашенко Інна, Мирошник Єлизавета. Всього в цьому конкурсі брало участь близько 20 учнів нашої школи.

         Вже 2 рік поспіль   на базі РЦДЮТ успішно функціонує гурток "Європейський клуб", нині тут 15 вихованців.Це учні 6-8 класів.На фото я з ученицею-вихованкою -  Каріною Панченко яка є представником цього гуртка. З дітьми займалися проектною діяльністю, що їм дуже до вподоби.  Тема була такою - "Кулінарні вподобання європейців". Результат ви бачите на фото - проект на тему "Казкова кухня" та "Смачні казки", авторами яких є Каріна Савіна, Домашенко Інна, Панченко Каріна, Борденюк Дар'я. Проекти тримають -  Мирошник Єлизавета, Панченко Каріна, Домашенко Інна.
Ми з дітьми минулого року восени були учасниками конференції на тему "Від покоління до покоління - Збережемо Україну".

 Творчі елементи на уроках українознавства у 5-10 класах Полтавського НВК,
де я теж працюю вчителем. Ми з учнями вивчаємо такі теми -"Я - українець", "Моя родина,мій рід", "Мій український народ",  "Моя держава - Україна",
"Україна та українці у світі".
Дітям цікаво дізнаватися щось нове про свій край, видатних людей через реферативну і дослідницьку діяльність, а ще створювати власне генеологічне дерево, писати твори, есе, складати кросворди, проекти.
Ще учні створюють  "Коло радості",де вписують свої мрії,бажання,мету.


Інший світ.Курси.Перезавантаження.Грудень 2016 року.
Було як завжди цікаво, змістовно і креативно, зокрема -  
Фахівці ЗНУ провели методичний семінар для шкільних викладачів права
 

 


14.12.2016 15:39
Сьогодні у ЗНУ відбувся методичний семінар для шкільних викладачів дисципліни «Правознавство». Гості, зокрема, зустрілися із начальником відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та працевлаштування Юлією Паскевською, яка розповіла їм про особливості вступної кампанії 2017 року, та викладачами юридичного факультету. Подібні зустрічі на юридичному факультеті, як, втім, і на інших факультетах ЗНУ, відбуваються традиційно кілька разів на рік і охоплюють від невеликої кількості учасників до широкомасштабних заходів, у яких беруть участь не тільки вчителі шкіл м. Запоріжжя, а й усієї області.
 Цього разу у розмові про Вступ – 2017 Юлія Паскевська наголосила на окремих моментах і нововведеннях, які є особливо актуальними. Зокрема, йшлося про широкі можливості для абітурієнтів, що перед ними розкриває перехресний вступ. Адже випускники коледжів можуть отримати зовсім нову для них (або додаткову) спеціальність, вступивши вже на 2-3 курс обраного факультету.
 Також можна вступити на одну бюджетну спеціальність, а за рахунок стипендіальних коштів навчатися ще й за іншою. Звичайно, особливу увагу приділили й темі проведення ЗНО. Юлія Анатоліївна наголосила, що суттєвим нововведенням у цьому році є надання абітурієнтам права вступати до ВНЗ із сертифікатами минулих років. Таким чином, підвищується рівень конкуренції між абітурієнтами – випускниками цього та попередніх років. Тому необхідно заздалегідь активно готуватися до процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання. На допомогу випускникам задіяні усі ресурси ЗНУ та, зокрема, відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та працевлаштування. Це – щорічні безкоштовні тренінги на базі університету, які стартують з 12 березня 2017 року, платні тестування від Дніпровського регіонального центру оцінювання якості освіти (1 та 8 квітня), усебічна допомога в оформленні документів для реєстрації на ЗНО, яку розпочне здійснювати консультаційно-реєстраційний пункт ЗНУ вже після новорічних свят. До речі, на допомогу абітурієнту цього року у ЗНУ створили «Путівник для абітурієнта», який існує в електронному та друкованому форматі, – це алгоритм дій, що забезпечує максимальну ефективність кроків для абітурієнта як учасника вступної кампанії. Цього року зберігає свою актуальність й вибір пріоритетного ВНЗ, що буде визначати кількість держбюджетних місць. Фахівець також наголосила на тому факті, що чим вищі показники продемонструють вступники ЗНУ під час ЗНО, тим більше шансів буде отримати місця держзамовлення. Нагадали присутнім, як завжди, і про окремі технічні моменти проведення тестувань, без врахування яких абітурієнт може втратити шанс вступити до ВНЗ у рік випуску (наявність ручки чорного кольору, відсутність будь-яких технічних пристроїв, не змінювати прізвище під час вступної кампанії тощо).Окрему увагу консультант звернула на такі заохочувальні заходи як ректорські олімпіади (25 лютого 2017 р.) та Кубок ректора ЗНУ «Веселі старти» (положення та реєстрація на сайті вишу). Адже для трьох призових місць передбачена неабияка грошова винагорода, до речі, за її рахунок вступник може оплатити перший навчальний семестр.Представники середньої школи також поспілкувалися з викладачами юридичного факультету, які ознайомили учасників зібрання із новими методиками викладання окремих правничих дисциплін. В. о. завідувач кафедри цивільного права, професор Дмитро Єрмоленко та доцент кафедри історії і теорії держави та права Олександр Ганзенко висвітлили окремі аспекти та актуальні питання з викладання курсу «Теорія держави і права», а доцент кафедри кримінального права та правосуддя Оксана Узунова розповіла присутнім про новели кримінального законодавства та особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх.
На завершення методичного семінару відбулася демонстрація навчального фільму, знятого самими студентами юридичного факультету. У рамках теми реєстрації народження та смерті людини продемонстровані правові аспекти та пов’язані із цим адміністративні правопорушення.
Дивіться «Путівник…» на сторінці консультаційного центру:
https://www.znu.edu.ua/pidrozdily/dou/kons/put__vnik_dlya_ab__tur____nta.pdf ; ВК «Кроки до ЗНУ»: https://vk.com/public129735357 ).

Комментариев нет:

Отправить комментарий