четверг, 12 мая 2016 г.

Калейдоскоп цікавого дозвілля

У 2015-2016 навчальному році на базі ЗОШ № 2 під керівництвом РЦДЮТ був відкритий гурток  з позашкільної освіти «Історичне краєзнавство», до якого входять учні 7 класу:  Анастасія Мироненко, Аліна Куценко,  Луїза Онішко, Анна Деревянко, Анна Бєсєдіна, Інна Гребенюк, Сергій Товстоног, Анатолій Трехлеб, Анжеліка Домашенко, Анжеліка Донченко, Ігор Баришніков, Віталій Семенюта, Вадим Кардашов, Владислав Однорог, Сергій Шрамко.

На заняттях,що проходять в понеділок та середу, учні вивчають ази туристично-краєзнавчих основ, зокрема фізико-георгафічні та економічні дані рідного краю,а ще базові знання із скарбнички туриста, основи народознавства, фольклор, свята, звичаї, обряди, традиції, історично-культурні пам’ятки малої Батьківщини.
Гуртківцям завжди разом цікаво, бо вони долучаються до духовних і матеріальних витоків свого народу, через архівні документи, листи, фотографії, картографічні документи…Діти досліджують походження народних ремесл і промислів, ігор та житла, кулінарії та медицини, через спілкування із старшим поколінням, науково-популярну літературу та мережу Інтернет…Вони складають пазли, кросворди, презентації, читають наукові статі, зокрема у журналі «Колосок», що надзвичайно їм подобається через актуальні питання про походження та існування нашого світу. На канікулах з дітьми було проведено природничу вікторину на знання флори і фауни України, переможці отримали кольорові нагороди.
Неодноразово гуртківці брали участь у конкурсах національно-патріотичного напряму.Активними учасниками заходів  є Анастасія Мироненко, Анжеліка Донченко, Інна Гребенюк, Луїза Онішко,  Анна Бєсєдіна.
Хочеться наголосити,що наш гурток є складовою в координатах національної самосвідомості і відкриває світ через яскраві враження та практичний досвід.
Керівник гуртка

Миколаєнко Лілія Василівна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий